Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

11-11-2013 Eιδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνης

 Σοβαρό τροχαίο  συνέβη λίγο μετά τις 3 μμ της Κυριακης, όταν δυο μοτοσικλετιστές, ενεπλάκησαν σε τροχαίο με ΙΧ αυτοκίνητο, επί της εθνικής οδού, στο Πλατάνι, πριν τον κόμβο της Σούδας που οδηγεί στο Ναύσταθμο.

 Και οι δύο μοτοσικλετιστές, 30 και 42 ετών αντίστοιχα, συγκρούσθηκαν, πρώτα ο ένας από τα αριστερά και στην συνέχεια και ο άλλος από πίσω με Ι.Χ. που οδηγούσε μια 35χρονη γυναίκα, μ’ έναν συνεπιβάτη.


 Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, με πολλαπλά τραύματα οι μοτοσικλετιστές καθώς και η οδηγός του αυτοκινήτου.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 30χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας έχει υποστεί πολλαπλά τραύματα και διασωληνώθηκε. Ο 42χρονος μοτοσικλετιστής έχει πολλαπλά κατάγματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι η 35χρονη οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

Ηράκλειο: 35χρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ πήγαινε στη δουλειά της

 Μια 35χρονη μητέρα τριών ανήλικων τεκνών σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ξέφυγε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, της πορείας του και ανετράπη σε χώρο πρατήριου υγρών καυσίμων.

 Το ατύχημα σημειώθηκε στο 13ο χλμ Ηρακλείου - Μοιρών, σε ένα σημείο από όπου η άτυχη γυναίκα περνούσε συχνά καθώς βρισκόταν στην κατεύθυνση της εργασίας της σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Χανιά: Τί έδειξε η νεκροψία για πτώμα που βρέθηκε μέσα στη θάλασσα στην Κίσαμο

 Σε άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών ανήκει το πτώμα το οποίο ανέσυραν αλιείς στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Σώζων στη Κίσαμο Χανίων την  περασμένη Παρασκευή

 Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή Σταμάτη Μπελιβάνη, το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και υπολογίζεται ότι ο θάνατος επήλθε πριν από τουλάχιστον  3 έως 6 μήνες.

 Η σορός του άτυχου άντρα βρίσκονταν για αρκετό καιρό στο βυθό της θάλασσας, μπλεγμένη σε δίχτυα ή παραγάδια έρμαιο στις επιθέσεις ψαριών και για το λόγο αυτό πολλά ιστοτεμάχια από το κορμί του δεν ανευρέθησαν.

 Επίσης δεν βρέθηκαν κατάγματα και σημάδια από παλαιότερες επεμβάσεις αλλά ούτε και τραύμα από όπλο ή νύσσον όργανο,  ενώ ελήφθη γενετικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για κάποια πιθανή ταυτοποίηση στο μέλλον.

Ηράκλειο: Συνεχίζει να αγνοείται ο 49χρονος ψαράς από την Πόμπια

 Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα σήμερα το θρίλερ με τον αγνοούμενο 49χρονο, ερασιτέχνη ψαρά Γ. Τσακιράκη, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το μεσημέρι της Πέμπτης.

 Ο 48χρονος έφυγε από το σπίτι του στην Πόμπια Ηρακλείου και πήγε για ψάρεμα στους Καλούς Λιμένες όπως συνήθιζε, όμως έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

 Μέτα από τις πρώτες έρευνες, βρέθηκε το αυτοκίνητο του μαζί με το σκάφος, ενώ αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε ένας κουβάς ο οποίος, σύμφωνα με τη γυναίκα του 48χρονου, χρησιμοποιούνταν από τον αγνοούμενο για να τοποθετεί τα ψάρια που έπιανε.
 Την επόμενη ημέρα δύτης βρήκε, κοντά στο σημείο που ψάρευε ο 49χρονος, ένα καλάμι ψαρέματος, το οποίο αναγνωρίστηκε ως δικό του από τους οικείους του.